Вісім головних правил, які рятують українських водіїв від автомобільних штрафів

Українським водіям мало просто їздити акуратно, щоб бути впевненими в тому, що вони не отримають автомобільний штраф. У деяких випадках потрібно виходити за рамки звичного розуміння ПДР і замислитися про сторонні фактори, які можуть спровокувати небезпечну ситуацію на дорозі. «Твоя МАШИНА» виділяє вісім ключових правил, які рятують керманичів від стягнення.

Дотримуйтеся правил швидкості та дистанції: більшість автомобільних штрафів в Україні виписуються за порушення швидкісного режиму. Потрібно регулярно звертати увагу на знаки обмеження швидкості та місцевість, якою ви проїжджаєте. Також не варто нехтувати вимогами безпечної дистанції, щоб не потрапити в халепу і не отримати штраф.

Не використовуйте мобільний телефон за кермом: краще повністю відмовитися від використання гаджетів. Як відомо, закон в Україні забороняє лише тримати їх у руці під час керування транспортним засобом, але практика показує, що, навіть якщо смартфон закріплений на підставці, відволікання на екран призводить до втрати концентрації, що загрожує небезпечними наслідками.

Перевірте технічний стан автомобіля: кожен водій, перш ніж сісти за кермо, зобов’язаний перевірити справність свого транспортного засобу. Якщо в процесі з’ясується, що у вас було несправне рульове управління, гальма або світлотехніка, поліція покладе провину на рульового.

Проходьте періодичні техогляди та оформляйте страховку: навіть якщо техогляд не обов’язковий для вашого автомобіля, краще проводити регулярну діагностику на СТО, як і періодично оновлювати поліс автоцивілки.

Носіть ремінь безпеки: майже половина українських водіїв ігнорує цю вимогу, не тільки нариваючись на штраф, а й наражаючи себе на небезпеку.

Дотримуйтесь правил паркування: варто пам’ятати, що далеко не скрізь і не завжди стоянка автомобіля дозволена, особливо у великих містах.

Звертайтеся з повагою до поліцейських: якщо патрульні скуті у своїй поведінці посадовими приписами та нормативними документами, це не дає водієві права спілкуватися з ними нешанобливо. Тим паче, що в низці випадків це може обернутися для них штрафом або чимось гіршим.

Вивчіть всі чинні дорожні знаки і правила: не варто забувати, що ПДР регулярно оновлюється і ті правила, які діяли ще вчора, сьогодні можуть бути недійсними. Якщо ви скоїте порушення, про яке не знали, це не дасть вам змоги уникнути відповідальності.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти