Патрульний розповів, як поліція вираховує нетверезих водіїв за кермом

Проблема нетверезих водіїв на українських дорогах останнім часом набула загрозливого характеру. Поліція б’є на сполох через зростаючу статистику виявлення подібних порушень і посилює контроль за ситуацією. Досвідчений патрульний у зв’язку з цим розповів, як правоохоронці обчислюють керманичів, які потенційно перебувають у стані алкогольного сп’яніння.

Читайте також:

Українських водіїв можуть оштрафувати за «неправильний» колір автомобіля: хто під загрозою

За який один маневр на дорозі в українців відбирають права на рік

Кого з українців поліції заборонено штрафувати за їзду без страховки за кермом автомобіля

Насамперед, за словами інспектора, увагу на себе звертають автомобілісти, які водять машину в сонцезахисних окулярах навіть у похмуру погоду. Також викликають підозри водії, які мають агресивну або надто пасивну манеру водіння.

У разі зупинки транспортного засобу поліцейські можуть зав’язати розмову з водієм на абстрактні теми, щоб потягнути час і оцінити його стан, «винюхати» запах спиртного в салоні. Також інспектори іноді йдуть на хитрість, ставлячи запитання з підступом на кшталт «Давно вживали спиртне?», щоб подивитися на реакцію рульового. Хитрість полягає в тому, що розгублений автомобіліст помилково сприйме таку постановку запитання як «рятівну соломинку» і одразу ж почне виправдовуватися, кажучи, наприклад, що він випив трохи ще вчора, а сьогодні вже абсолютно тверезий.

Насправді єдиним показником для ухвалення рішення про притягнення водія до відповідальності буде результат огляду, але патрульний уже розумітиме, що підстави для підозр водія в нетверезій їзді у нього є. Якщо алкотестер покаже наявність в організмі не менше ніж 0,2 проміле алкоголю, то проблем йому не минути. Тим паче, що спиртне іноді може «вивітрюватися» з організму понад добу.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти