П’ять типових помилок водія під час самостійного обслуговування автомобіля

В Україні більшість автовласників вважають за краще обслуговувати свою машину самостійно. Мовляв, нічого складного в тому, щоб замінити мастило або свічки немає, а тому витрачати на це додаткові гроші безглуздо. Однак при цьому навіть досвідчені автомобілісти часто припускаються фатальних помилок, які потім обходяться їм дуже дорого. Експерти порталу «Автото» назвали п’ять найтиповіших з них.

Читайте також:

Українських водіїв можуть оштрафувати за «неправильний» колір автомобіля: хто під загрозою

За який один маневр на дорозі в українців відбирають права на рік

Кого з українців поліції заборонено штрафувати за їзду без страховки за кермом автомобіля

Відмова від заміни масляного фільтра після заміни оливи
Здається, все логічно – ви ж міняєте масло, до чого тут фільтр? Однак багато хто при цьому забуває, що фільтр є таким самим витратним матеріалом і може забиватися з часом. Якщо залишити старий фільтр, то забруднення з нього потраплять до свіжої оливи, яку доведеться замінювати швидше, ніж зазвичай. До того ж засмічений фільтр буде гірше виконувати свою функцію в майбутньому.

Відмова від заміни салонного, повітряного і паливного фільтрів
Деякі автомобілісти взагалі вважають, що фільтри можуть служити десятиліттями. Це, звичайно ж, жорстока помилка. Практично всі фільтри в автомобілі мають свій обмежений ресурс і потребують заміни кожні один-два роки. Салонний фільтр дає змогу зберігати повітря в автомобілі чистим, не пускаючи всередину пил, шкідливі гази і бактерії. Паливний фільтр захищає елементи паливної системи і двигун від потрапляння дрібного сміття та осаду, які скупчуються в паливі. Повітряний фільтр дозволяє готувати більш якісну паливо-повітряну суміш, тим самим забезпечуючи кращу продуктивність двигуна.

Відмова від заміни гальмівної рідини
Як і у випадку з попередніми прикладами витратних матеріалів, автомобілісти іноді вважають, що гальмівна рідина не потребує заміни. Насправді вона також з часом забруднюється, наповнюється вологою і втрачає свої властивості. Не міняти її вкрай небезпечно, оскільки гальма стають менш чуйними.

Відмова від заміни антифризу
Охолоджувальну рідину слід міняти раз на кілька років. Якщо цього не робити, то вона просто перестає виконувати свої безпосередні функції, що веде до перегріву двигуна. Це зі свого боку прискорює знос силової установки і наближає необхідність капітального ремонту, який обійдеться автовласникові в цілий статок. Тому набагато простіше і дешевше просто міняти час від часу антифриз в автомобілі.

Неправильний підбір свічок запалювання
Для різних двигунів свічки запалювання можуть відрізнятися – за розмірами, різьбленням, зазором електродів тощо. Якщо встановити неправильну свічку, можна зіткнутися з тим, що вона працюватиме неефективно, що може спричинити неполадки в моторі, підвищену витрату пального і падіння продуктивності.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти