Як уникнути штрафу, якщо поліцейський зупинив автомобіль у забороненому місці

Зупинка автомобіля поліцією – малоприємна ситуація, яка майже завжди пов’язана з підозрою в порушенні ПДР і потенційним штрафом. Не виконати вимогу інспектора не можна – отримаєте додаткове стягнення, але як бути, якщо патрульний дав сигнал зупинитися в місці, де зупинка заборонена?

Іноді поліцейські спеціально провокують водіїв на порушення ПДР. Після вимоги зупинитися водієві можуть навмисно вказати на місце, де робити це заборонено. Наприклад на пішохідному переході або в межах 10 метрів від нього, на мосту чи поблизу зупинки громадського транспорту. Надалі це може трактуватися як порушення.

Важливо розуміти, що довести свою невинність у такій ситуації буде вкрай складно, тому краще б мати на такий випадок відеореєстратор, а за його відсутності увімкнути камеру хоча б на телефоні й негайно поставити поліцейському запитання, чому він зупинив вас саме в цьому місці. Це дасть змогу в майбутньому вберегти себе від незаконного штрафу.

Також не варто забувати, що зупинка транспортного засобу на вимогу поліції має здійснюватися відповідно до встановленого порядку. Спершу потрібно зменшити швидкість включити, потім увімкнути вказівку повороту, згорнути на місце, зазначене інспектором, і зупинити машину, увімкнувши аварійну сигналізацію.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти