Автоексперт розкрив перевірені способи продовжити термін служби автомобіля

Кожен автовласник зацікавлений у тому, щоб його машина прослужила йому якомога довше. Є ціла низка очевидних і не дуже рекомендацій, як домогтися цього. Автоексперти виокремили низку найбільш дієвих і важливих із них.

Насамперед потрібно задуматися про те, щоб скорегувати свою манеру водіння. Довше живуть ті машини, які водять акуратно, плавно, без різких прискорень і гальмувань. Також важливо підтримувати в хорошому стані автомобільні шини і гальма. Перекачані або недокачані колеса провокують проблеми з підвіскою і кузовом, трансмісією та іншими компонентами. Те саме стосується і гальмівної системи.

Окремо автоексперт звернув увагу на необхідність регулярної заміни моторного масла та інших технічних рідин. Найкраще міняти мастило не кожні 15 000 кілометрів, як рекомендують виробники, а вдвічі частіше, особливо, якщо машина експлуатується в складних умовах – заторах або на холоді.

Крім того, продовжити життя автомобіля допомагає ретельний догляд за ним, як усередині, так і зовні. Регулярне миття дає змогу запобігти появі корозії, а чищення салону – швидкому зносу оздоблення.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти