50 тисяч штрафу за водіння однією рукою: де водіям потрібно міцно триматися за кермо

Керування автомобілем – складний процес, що вимагає максимальної концентрації та контролю над ситуацією. Багато досвідчених водіїв при цьому вважають, що настільки добре освоїли навички водіння, що можуть кермувати однією рукою. Однак у деяких місцях за таку поведінку можна отримати великий штраф або навіть потрапити за ґрати.

У Великій Британії місцевий Дорожній кодекс забороняє відривати обидві руки від рульового колеса під час руху без гострої на те необхідності. Все тому, що в такій ситуації водій не має повного контролю над автомобілем, що створює небезпеку. Якщо поліцейський помітить, що керманич під час їзди тримає кермо однією рукою, а другою, наприклад, позіхаючи, прикриває рота або протирає скло, то негайно випише автомобілісту штраф.

Сума стягнення за таке порушення починається від 100 фунтів стерлінгів (близько 5 400 гривень), але якщо в процесі розгляду справи буде доведено, що своїми діями водій спровокував аварійну ситуацію або ДТП, то штраф може становити вже 1000 фунтів (близько 54 000 гривень). Як альтернативу рульового навіть можуть відправити за ґрати.

Джерело The Sun
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти