Поліція почала «полювання» на автомобілістів без одного важливого атрибута: хто під загрозою

Як відомо, український автомобіліст не може сідати за кермо без цілого набору документів, речей та атрибутів. У деяких випадках за їхню відсутність можна навіть отримати чималий штраф. Але далеко не завжди, чого багато водіїв не знають. Цим і користуються поліцейські, які останнім часом все частіше неправомірно притягують до відповідальності без наявних на те підстав.

Читайте також:

Сам потоне, а води не дасть: яке поширене крохоборство автомобілістів вбиває двигун автомобіля

Юристи звертають увагу, що поліцейські почали «полювання» на водіїв автомобілів, які не мають при собі вогнегасників або мають їх, але з вичерпаними термінами придатності. Патрульні одразу ж виписують штраф у розмірі 340 гривень за ч. 1 ст. 121 КУпАП як за керування транспортним засобом з технічними несправностями.

Часто водії навіть не намагаються оскаржити цей штраф, хоча насправді він є незаконним. Адже відповідальність за відсутність вогнегасника можуть нести лише водії транспортних засобів, які виконують регулярні пасажироперевезення. Проблема в даному випадку полягає в тому, що за наявності у водія подібного «шлейфу» повторне порушення вже спричинить позбавлення прав до півроку. Тоді доводити, що перше порушення було зафіксовано в порушення закону, буде вже пізно.

Джерело Дорожній адвокат
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти