Захисна сіточка на радіаторі: чому її категорично не можна ставити на автомобіль

Нерідко автодилери, та й самі автомобілісти, вважають гарною ідеєю встановити захисну сіточку на радіаторі автомобіля. Подібний апгрейд на перший погляд здається корисним і доречним, але на ділі несе масу проблем.

Читайте також:

Закипів двигун: що можна і не можна робити водієві в такій ситуації

Механіки назвали «апгрейди» автомобіля, які допомагають заощадити гроші

Де водієві загрожує штраф 270 000 гривень за неправильну роботу кондиціонера в автомобілі

Головним призначенням сіточки є захист радіатора від сміття, каміння і пилу, але для цих цілей вже існує решітка радіатора. Вона спеціально розроблена так, щоб максимально берегти стільники від пошкодження. Встановлення додаткового засліну буде малоефективним, зате сильно перешкоджає проходу в радіатор потоків повітря.

Якщо двигун працюватиме під сильним навантаженням, а зустрічного потоку повітря буде недостатньо для його охолодження, то це призведе до перегріву. Крім того, вентилятори і турбокомпресор будуть швидше зношуватися, моторне масло швидше втратить свої корисні властивості. Постійний перегрів мотора призведе до прискореного зносу компонентів двигуна. До того ж постійні завихрення в ділянці радіаторної решітки створять додатковий опір повітря і потребуватимуть підвищеної витрати палива.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти