Не робіть так: одна популярна помилка водіїв, яка вбиває ваш автомобіль

У повсякденній діяльності українські автомобілісти роблять чимало помилок, які іноді обходяться їм вкрай дорого. До таких помилок можна також віднести і постійне натискання педалі зчеплення.

Нерідко водії тримають ногу на педалі зчеплення, нібито щоб зберігати максимальний контроль над автомобілем. Особливо часто таке можна побачити на перехресті перед світлофором, коли керманич чекає потрібного моменту, щоб одразу переключити передачу і без зайвих зволікань почати рух.

Така помилка, як пояснюють експерти, може коштувати великих грошей, оскільки призводить до швидкого зносу зчеплення. Навіть якщо ви не витискаєте педаль зчеплення повністю, достатньо просто уперти в неї ногу з достатньою силою, щоб вижимний підшипник змістився в бік пружини і хоча б частково від’єднав двигун від коробки передач. Зчеплення може почати «буксувати», що викликає різке підвищення температури накладок, а це прямий шлях до швидкого зносу.

Також варто звернути увагу на інші шкідливі практики. Тривала їзда на так званому напівзчепленні, утримання ноги на педалі або різке відпускання зчеплення на високих обертах двигуна можуть негативно позначитися на стані цього елемента. Своєю чергою, тривала їзда з несправним зчепленням пов’язана з ризиком пошкодження коробки передач, що є ще більш дорогою несправністю, яку важко усунути.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти