Три явні ознаки, що в автомобілі терміново потрібно міняти ремінь ГРМ

Ремінь ГРМ, як і інші витратні матеріали в автомобілі, потребує періодичної заміни. Зазвичай, за регламентом, міняти цю деталь потрібно раз на 120 000 – 150 000 кілометрів, але трапляються і ситуації, коли робити це необхідно набагато частіше. Автоексперти називають три явні ознаки, що вказують на необхідність передчасної заміни ременя ГРМ.

Читайте також:

Де водія автомобіля оштрафують на 270 тисяч гривень за окроплення пішоходів з калюжі

Три каверзні запитання від поліції, що ставлять водія на межу штрафу: як відповідати на провокацію

Майже 70 000 гривень штрафу та позбавлення прав: де заборонено курити за кермом автомобіля

Насамперед заміна необхідна, коли виріб сильно зносився. Це необхідно зробити якомога швидше, не чекаючи, поки станеться обрив ременя, який зі свого боку призведе до серйозного ламання двигуна і необхідності проведення капітального ремонту.

Також на необхідність заміни ременя ГРМ вказує характерний свист підшипника під час обертання ролика. У цій ситуації проблема ховається не в самій деталі, а в приводному механізмі, проте заміна останнього без заміни ременя на СТО малоймовірна. Жоден майстер, що поважає себе, не дасть вам гарантію на свою роботу, якщо було використано старий витратний матеріал.

Крім того, міняти ремінь ГРМ потрібно, якщо на ньому почали утворюватися тріщини і серйозні потертості. Таке трапляється з низькоякісними деталями, коли автовласник прагне заощадити на купівлі дешевих витратних матеріалів.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти