Як не отримати штраф за встановлення ГБО на автомобіль: у МВС дали відповідь

На тлі зростання цін на бензин і дизельне паливо українці активно переводять свої автомобілі на газобалонне обладнання (ГБО). Не лякають їх і нові акцизи на автогаз, через які паливо сильно подорожчало. Це, як і раніше, буде вигідно, а отже, і популярно. Водночас у МВС попереджають, що після переобладнання транспортного засобу власник зобов’язаний оформити це документально. Інакше на нього чекають проблеми із законом.

У відомстві наголосили, що на перереєстрацію автомобіля відводиться 10 днів. У цей період власник має з’явитися в сервісний центр МВС із паспортом, ІПН, старим свідоцтвом про реєстрацію транспортного засобу, актом приймання-передачі автомобіля від підприємства, що встановлювало ГБО, а також свідоцтвом про узгодження конструкцій і сертифікатом відповідності.

Після звірки всіх документів співробітники сервісного центру оформляють перереєстрацію і видають власнику новий техпаспорт. Якщо після 10 днів з моменту переобладнання водій продовжить їздити на автомобілі з ГБО, при першій же зупинці поліція може оштрафувати його на 850 гривень.

Джерело Today.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти