Механік розкрив секрети, які роблять КПП в автомобілі «невбиваною»

Трансмісія в автомобілі є одним із найбільш крихких і дорогих компонентів. Саме тому експерти завжди рекомендують берегти КПП від високих навантажень і ретельно обслуговувати. При цьому досвідчений автомеханік розкрив додатково низку секретів, які дають змогу зробити коробку практично «невбиваною».

Читайте також:

270 тисяч штрафу: де водіям заборонено їздити за кермом у куртці

Штраф 340 гривень: де в Україні тепер не можна зупиняти автомобіль

Нові обмеження для автомобілістів: кому і де тепер потрібні дозволи на проїзд

Так, фахівець у сфері ремонту та обслуговування автомобілів рекомендував зняти з днища додатковий захист, який ставиться на коробку. Зрозуміло, робити це варто на вживаному авто, яке не перебуває на гарантії. Це дасть змогу організувати додатковий приплив повітря, не допускаючи перегрів КПП.

Якщо машина застрягла в снігу або бруду і починає пробуксовувати, механік рекомендує перевести трансмісію в ручний режим. «Автомат», як відомо, управляється електронним блоком управління, який підбирає потрібну передачу виходячи зі швидкості обертання коліс. У підсумку коробка може швидко вийти з ладу «на рівному місці».

Під час їзди на АКПП у заторах механік рекомендує використовувати нейтраль під час нетривалих зупинок, а якщо машина простоює по хвилині і більше, то використовувати режим «паркінг». Це дає змогу зняти з трансмісії зайве навантаження.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти