Шиномонтажник назвав найкращий час для купівлі всесезонних шин

Українські водії двічі на рік стикаються з проблемою заміни сезонних шин. Деякі при цьому вважають за краще використовувати всесезонні шини. Експерт у сфері шиномонтажу назвав найкращий час для їх купівлі.

Читайте також:

ТОП-12 кросоверів і позашляховиків із найнадійнішими двигунами прямо зараз

Як водієві відрізнити підроблену моторну оливу від оригінальної

На Україну чекає масове закриття АЗС: нардеп попередила про наближення катастрофи в галузі

Шиномонтажник визнав, що його колеги неохоче ставлять всесезонні шини своїм клієнтам і за нагоди відмовлятимуть їх від купівлі такої гуми. Мовляв, якщо покришки призначені для зими і літа, то вони будуть однаково погані в усі сезони. Насправді найчастіше майстри просто не зацікавлені в тому, щоб автомобілісти використовували такі шини, адже через них вони втрачають свій хліб. Хоча експерт і попереджає, що деякі історії про погану якість всесезонної гуми дійсно можуть бути правдивими.

При цьому досвідчений шиномонтажник наголосив, що всесезонні шини не будуть ідеальним рішенням завжди і для всіх. Важливо оцінювати всі їхні переваги і недоліки перед ухваленням рішення про купівлю. Говорячи про оптимальний час купівлі всесезонних шин, експерт рекомендував купувати їх наприкінці літа – на початку осені.

Майстер пояснив свою пораду тим, що всесезонні шини мають меншу висоту протектора, ніж зимові. Якщо купити і поставити їх на початку весни, то до зими вони вже трохи зносяться і стануть менш безпечними на снігу. Також він не рекомендував зволікати з купівлею, оскільки через місяць на станціях шиномонтожу будуть черги через масове «перевзування» автомобілістів.

Джерело Auto-Swiat
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти