Ваш автомобіль хочуть викрасти: які позначки на кузові на це вказують

З початку повномасштабного вторгнення РФ в Україні різко підскочила кількість викрадень автомобілів. І хоча переважно йдеться про прифронтові регіони, українським автомобілістам загалом варто сьогодні проявляти особливу пильність у питанні збереження власного майна. Зокрема, потрібно звертати увагу на те, який вигляд має ваша машина. Адже професійні викрадачі готуються до злочину завчасно.

Експерти закликають не ігнорувати дивні позначки на кузові, вікнах і лобовому склі автомобіля. Серед іншого водія має насторожити символ «Х» або хрестик, намальований на брудному кузові пальцем або крейдою. Зазначається, що так викрадачі, які довгий час ведуть спостереження за потенційними жертвами, позначають машини, які легко вкрасти. Робиться це, щоб у метушні швидко відшукати і заволодіти необхідним автомобілем. Оскільки більша частина викрадень припадає на темний час доби, у злодіїв з ідентифікацією транспортного засобу можуть виникнути проблеми.

Схожа ситуація із символами «О». Такі позначки, за словами експертів, ставляться на автомобілі, з яким доведеться повозитися. У будь-якому разі рекомендується одразу ж видалити подібну або будь-яку іншу підозрілу позначку і вжити додаткових заходів щодо захисту машини від крадіжки. Краще помістити її в гараж, на стоянку, що охороняється, або людне місце, яке добре проглядається і освітлюється вночі. Також варто подумати про встановлення сигналізації, нових замикаючих або блокувальних пристроїв.

Джерело Interia Motoryzacja
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти