Не повторюйте їх: п’ять типових помилок під час заміни свічок запалювання в автомобілі

Якісні свічки запалювання можуть прослужити до 100 000 км, але в підсумку їх все одно доведеться рано чи пізно міняти. На перший погляд це дуже простий процес, але навіть тут можна припуститися помилки, яка може обійтися автовласникові дуже дорого. Експерти порталу Auto-Swiat виділили п’ять типових проступків водіїв під час заміни свічок.

1. Змащування різьблення
Для свічок запалювання встановлено певний момент затягування. Якщо ви змажете різьбу, з’явиться ризик неправильного затягування, що призведе до пошкодження свічок або двигуна.

2. Регулювання зазору
Якісні свічки вже відрегульовані з заводу, тому не потребують додаткового регулювання зазорів. Якщо ви неправильно виставите їх, це може в майбутньому нашкодити як свічкам, так і мотору.

3. Бруд навколо отвору камери згоряння
Не варто допускати, щоб бруд і пил, що скупчуються на двигуні, в процесі заміни свічок потрапили всередину силової установки. Тому попередньо рекомендується очистити поверхню.

4. Неправильний момент затягування
Неправильний момент затягування може призвести до пошкодження свічки і навіть головки блока циліндрів. Для того, щоб не допустити цього, фахівці використовують динамометричний ключ.

5 . Заміна тільки деталей свічки запалювання
Деякі водії вважають за краще міняти лише одну свічку, тоді як інші часто також мають серйозний ступінь зносу і повинні бути замінені одночасно.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти