Як відремонтувати автомобільну шину в дорозі: поради водіям

Сучасні автомобілі часто не мають запасного колеса, що при пошкодженні шини в дорозі може стати серйозною проблемою. Експерти «РБК-Україна» розповіли, як у таких умовах відремонтувати покришку.

Читайте також:

Українських водіїв вводить у ступор новий дорожній знак: що він означає

Вперті модники стануть пішоходами: за яку прикрасу в автомобілі позбавляють прав в Україні

В Україні з’явиться новий вид компенсації для автомобілістів: хто зможе її отримати

Рада готує нові обмеження для водіїв: кому доведеться міняти права

Насамперед рекомендується бути готовим до такого сценарію заздалегідь, а саме покласти в машину ремкомплект для безкамерної шини. Не буде зайвим набути деяких навичок ремонту.

Якщо у вас в машині є спеціальний герметик для шин, використовувати його дуже легко. Для цього потрібно задути засіб у місце пошкодження покришки. Він миттєво заповнить всі порожнечі і застигне, не дозволяючи повітрю витікати. Недоліком цього методу є те, що його надовго не вистачить. Це потрібно лише, щоб дістатися додому або до найближчого шиномонтажу.

Також можна використовувати ремкомплект зі джгутом. Останній потрібно ввести в місце проколу за допомогою спеціального шила. Засіб надійно заповнює отвір собою, перекриваючи витік повітря. У цій ситуації закрити місце пробою буде складніше, оскільки попередньо його потрібно ще розширити і прочистити спеціальним інструментом на кшталт товстого шила. Недоліком цього методу є те, що він не працює за великих пробоїв або порізів. Тому завжди краще мати в машині два види ремкомплекту.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти