Керамічне покриття на автомобілях: як довго тримається і як збільшити термін його служби

Останнім часом дедалі більше українців обирають для своїх автомобілів керамічне покриття, що дає змогу надійно захистити кузов від дрібних механічних пошкоджень. Спеціальний рідкий полімер дає змогу захистити машину як від ультрафіолетових променів, пташиного посліду, так і від дрібних відколів і подряпин. Але як довго кераміка «живе» і чи можна збільшити термін її служби?

Читайте також:

Українських водіїв вводить у ступор новий дорожній знак: що він означає

Вперті модники стануть пішоходами: за яку прикрасу в автомобілі позбавляють прав в Україні

В Україні з’явиться новий вид компенсації для автомобілістів: хто зможе її отримати

Рада готує нові обмеження для водіїв: кому доведеться міняти права

Важливо розуміти, що довговічність будь-якого керамічного покриття залежить від цілої низки факторів. Як правило, високоякісної кераміки за професійного нанесення вистачає на 2-5 років. Якщо йдеться про дешеві засоби, які водії наносять самі, то вони можуть не прослужити й року. У будь-якому разі це найкращий масовий засіб на ринку на сьогоднішній момент для захисту кузова.

Як продовжити термін служби керамічного покриття вашого автомобіля
Насамперед слід подбати про грамотний догляд за керамікою. У перші два-три тижні важливо максимально дбайливо ставитися до покриття, яке в цей період особливо вразливе, оскільки проходить процес затвердіння. Не можна допускати потрапляння на поверхню зайвої вологи.

Також надалі потрібно регулярно чистити кераміку від бруду і пилу. Робити це найкраще за допомогою спеціальних засобів для кераміки, оскільки деякі шампуні та піни можуть роз’їдати поверхню.

Джерело SlashGear
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти