Неприємний запах із кондиціонера в автомобілі: як його позбутися

Болотний запах із кондиціонера в автомобілі не є рідкістю. Час від часу з такою проблемою стикаються багато водіїв. Але як з нею боротися знає не кожен. Експерти «РБК-Україна» поділилися порадами, що дають змогу усунути неприємний запах у салоні.

Читайте також:

Українських водіїв вводить у ступор новий дорожній знак: що він означає

Вперті модники стануть пішоходами: за яку прикрасу в автомобілі позбавляють прав в Україні

В Україні з’явиться новий вид компенсації для автомобілістів: хто зможе її отримати

Рада готує нові обмеження для водіїв: кому доведеться міняти права

Перш за все потрібно розуміти, що проблема криється в засміченому радіаторі кондиціонера, який розташований під торпедо. У ньому періодично накопичується волога, створюючи сприятливе середовище для розмноження плісняви і хвороботворних бактерій, що виділяють неприємні запахи. У зв’язку з цим вирішити проблему важливо вирішити якомога швидше, поки вона не спровокувала різного роду захворювання дихальних шляхів.

Розібратися із засміченнями, бактеріями і цвіллю в кондиціонері допомагає спеціальна автохімія. Вона продається в аерозольних балончиках, які розприскують рідину всередину кліматичної системи за допомогою спеціальних трубок. Перед цим кондиціонер вмикається на максимальну потужність. Трубку балончика найкраще вставити в отвір для рециркуляції.

Є й більш професійні способи очищення кондиціонера, які використовують спеціальні препарати, що подаються в повітроводи. За допомогою ультразвуку вони перетворюються на дрібнодисперсний туман, який проникає в усі канали системи, не залишаючи цвілі жодних шансів.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти