Навіщо досвідчені водії глушать мотор одразу після зупинки автомобіля поліцією

Зустріч із поліцією – не найприємніший момент у житті водія, проте практично неминучий. У якийсь момент вам доведеться поспілкуватися з правоохоронцем і краще б, щоб мова не йшла про порушення вами ПДР. Досвідчені автомобілісти вже знають, як поводитися в присутності інспектора і вдаються до різного роду хитрощів, щоб уникнути штрафу. Наприклад, глушать мотор відразу після зупинки транспортного засобу поліцією.

Причиною такої поведінки часто є те, що індикатори на приладовій панелі автомобіля можуть «здати» водія. Патрульні нерідко звертають увагу на подібні сигнали, щоб визначити наявність технічних несправностей, експлуатація машини з якими заборонена ПДР. Наприклад, питання в інспекторів може викликати лампочка несправності гальм або антиблокувальної системи (ABS).

У такому разі важко буде уникнути штрафу, у зв’язку з чим водії «з грішком» намагаються заглушити двигун до того, як патрульний підійде до них. Водночас поспішні дії автомобіліста можуть викликати у поліцейського додаткові підозри. Тому не факт, що подібний трюк дасть змогу уникнути порушнику покарання.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти