Сім найнебезпечніших ілюзій для водіїв на українських дорогах

Досвідчені автомобілісти знають, що деякі речі за кермом подекуди сприймаються зовсім не такими, якими є насправді, на що слід зважати при русі, щоб не наразитися на небезпеку. Але навіть водії зі стажем іноді стають жертвами певних ілюзій. Експерти порталу «Хвиля» назвали сім найнебезпечніших із них.

Читайте також:

Сім фраз, які водієві не варто говорити поліцейському під час зупинки

Штраф понад 3000 гривень: де водієві загрожує покарання за їзду на автомобілі з порожнім баком

З якими несправностями заборонено їздити на автомобілі

Колірна ілюзія
На дорозі може здаватися, що об’єкти темних кольорів розташовані далі, ніж світлі. Це важливо враховувати під час розрахунку швидкості та відстані.

Тунельна ілюзія
Під час руху в тунелі водії можуть не помічати, як перевищують швидкість, що в кінцевому підсумку може призвести до аварії.

Ілюзія відстані
Під час розрахунку дистанції між автомобілями може здатися, що до авто, яке їде попереду, можна під’їхати ближче, хоча відстань між вами вже і так критична.

Ілюзія швидкості
Якщо довго рухатися швидкісним шосе, може скластися хибне відчуття, що така швидкість є оптимальною і для інших доріг. Особливо це небезпечно під час в’їзду в населені пункти, де є додаткові обмеження та перешкоди.

Ілюзія ширини
Залежно від ландшафту проїжджа частина може здаватися вужчою або ширшою, ніж є насправді. В останньому випадку у водія виникає спокуса «притопити» педаль акселератора.

Ілюзія поворотів і прямих
Якщо ви звикли входити в поворот на певній швидкості, це може зіграти з вами злий жарт, оскільки кут повороту для кожного випадку може відрізнятися. Особливо це небезпечно в гірській місцевості, де з’їзд з дороги може обернутися трагедією.

Ілюзія часу
Як і у всіх людей, відчуття часу у водіїв тісно пов’язане з настроєм. Якщо ви поспішаєте, вам здається, що час біжить занадто швидко. Відповідно, ви починаєте нервувати і робити непотрібні помилки.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти