Інакше будуть проблеми: що водіям автомобілів потрібно робити під час виїзду за місто

Багато водіїв в Україні їздять на своїх автомобілях переважно в межах міста і не часто виїжджають за його межі. У зв’язку з цим автомобілісти іноді забувають про важливе правило, яке діє поза населеними пунктами. Його недотримання загрожує керманичу неприємностями з поліцією.

Читайте також:

Сім фраз, які водієві не варто говорити поліцейському під час зупинки

Штраф понад 3000 гривень: де водієві загрожує покарання за їзду на автомобілі з порожнім баком

З якими несправностями заборонено їздити на автомобілі

Пресслужба Патрульної поліції Харківської області у себе у Facebook нагадала українським водіям про необхідність увімкнення денних ходових вогнів (ДХВ) або ближнього світла фар за межами населених пунктів (п.9.8 ПДР). Якщо раніше таке правило діяло тільки з 1 жовтня до 1 травня, то тепер вмикати світлотехніку незалежно від погодних умов і часу доби потрібно цілий рік. У поліції нагадали, що використання ДХВ знижує ризик аварій на 5-15%.

Юристи тим часом звертають увагу, що поліцейські штрафують водіїв, які з будь-яких причин ігнорують це правило. Їх притягують до відповідальності за ст.122 КУпАП, санкцій якої передбачає штраф до 510 гривень. І хоча експерти попереджають, що таке покарання є незаконним і за неввімкнені ДХВ за межами населеного пункту передбачено лише попередження, багато водіїв змушені стикатися з бюрократичною тяганиною, щоб довести свою правоту. У зв’язку з цим набагато простіше просто дотримуватися ПДР.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти