Три ознаки того, що настав час замінити акумулятор автомобіля

Акумулятор, як відомо, є таким самим витратним матеріалом в автомобілі, що має свій граничний ресурс, як і фільтри або свічки запалювання. Ціни на нього можуть бути вельми солідними, у зв’язку з чим власники автомобілів хочуть відтермінувати цей момент якомога довше. Однак у якийсь момент будь-який автомобіліст все ж зіткнеться з ситуацією, коли настав час міняти АКБ. Експерти виділяють три ключові ознаки, що цей час настав.

Читайте також:

Чому сідати за кермо автомобіля з похмілля так само небезпечно, як і при алкогольному сп’янінні

Чхнув – отримай штраф 55 000 гривень: де хворим водіям не можна сідати за кермо

Ніколи так не робіть: експерт вказав на популярну помилку водіїв під час обслуговування авто

Корпус акумулятора помітно деформований
Нутрощі автомобільного акумулятора піддаються «сульфатації» в міру старіння, що призводить до накопичення надлишкових кристалів сульфату на пластинах акумулятора. Типовий автомобільний акумулятор зазнає хімічних реакцій під час розрядки і перезарядки. Тривале зберігання або недостатнє перезарядження можуть призвести до накопичення надмірної кількості кристалів сульфату та їхнього прилипання до пластин, що призводить до їхнього розширення та здуття на корпусі.

Ваш автомобіль погано заводиться або не заводиться
Перш, ніж остаточно вийти з ладу, АКБ буде якийсь час попереджати водія про те, що щось з нею не так. Зокрема, починаються проблеми із запуском двигуна, особливо на холодному двигуні. За справної батареї двигун без проблем запускається в будь-яку погоду. Але якщо акумулятор слабкий або розряджений, знадобиться два або три запуски, щоб «розбудити» мотор.

Перебої з електричним струмом в електроприладах
Коли автомобільний акумулятор старіє, він дедалі гірше виконує свої функції, включно з живленням електроприладів. Фари, внутрішнє освітлення, клаксон або електросклопідйомники починають працювати з перебоями.

Джерело SlashGear
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти