Як обрати зимові шини для автомобіля: важливі поради від експертів

З наближенням холодів українські водії все частіше замислюються про купівлю зимових шин для своїх автомобілів. Однак важливо підібрати правильну гуму, яка служитиме довго і надійно. Експерти «РБК-Україна» розповіли, як це зробити.

Читайте також:

Торкнеться всіх водіїв: в Україні вводять новий «зимовий» штраф ПДР

Найвищі штрафи ПДР в Україні та за що їх виписують: машина іноді коштує дешевше

Штраф за тріщину на лобовому склі авто: чи потрібно його платити

Перш за все потрібно розуміти, в яких умовах ви будете експлуатувати шини. На ринку зимові шини діляться на так звані європейські та скандинавські для м’яких і суворих зим. Перші добре справляються з мокрим дорожнім покриттям, другі відмінно показують себе на льоду.

Звернути увагу на шиповані шини має сенс лише тоді, коли машину точно експлуатуватимуть у суворих умовах. Зими в Україні все частіше непередбачувані. Можуть пройти майже без снігу або з регулярними хуртовинами. Тому купувати гуму з шипами краще в регіонах, де погода більш стабільно сувора.

Що стосується цінового сегмента, то експерти не рекомендують витрачатися на преміальні шини без необхідності. Як правило, вони призначені для певного типу автомобілів. Гума середнього сегмента зазвичай справляється зі своїми завданнями не гірше.

Краще не експериментувати і з типорозміром шин. Вибирайте ту гуму, яка рекомендована виробником. Для зимових шин краще буде високий профіль для більшого дорожнього просвіту.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти