Шість фраз, які видають перекупа під час продажу автомобіля

Під час купівлі вживаного автомобіля останнє, що хочеться, – це зв’язатися з професійним перекупом, який, імовірно, спробує продати вам дефектну машину за надто високу ціну. Зрозуміло, досвідчені ділки ніколи не зізнаються, що вони промишляють обманом довірливих покупців. Однак розпізнати їх не так складно за низкою ознак. «Твоя МАШИНА» пропонує звернути увагу на мову продавця і шість фраз, які видають у ньому типового перекупника./

Читайте також:

Обов’язковий техогляд автомобілів в Україні: кому необхідно пройти до кінця року

Штраф – 510 гривень: якої осінньої помилки припускаються українські водії

1. «Автомобіль з одним попереднім власником»
Звичайний автовласник ніколи не стане акцентувати на цьому увагу без особливої причини. Насамперед йому буде важливо показати, як добре він доглядав за машиною. Перекупам же головне підкреслити, що вони «вхопили» нібито безпроблемний автомобіль, якого встиг позбутися поки що тільки один власник.

2. «Відмінний стан для свого віку»
Знову ж таки, перекуп оцінює машину нібито зі сторони, хоча справжній власник, який не мав справ з величезною кількістю автомобілів, навряд чи б став звертати на це увагу в першу чергу.

3. «Кузов не має дефектів»
Сьогодні знайти вживане авто без дефектів кузова після першої сотні тисяч кілометрів вкрай складно. Ймовірно продавець намагається ввести вас в оману або відволікти від інших проблем.

4. «Без вкладень. Сів і поїхав»
Типова фраза перекупа, який поставив перепродаж машин на конвеєр. Для нього головне, щоб авто завелося зараз, а що буде далі – не важливо. Так, ви, можливо, «сядете і поїдете», але як далеко ви поїдете на такому авто – велике питання.

5. «Продам або обміняю»
Деякі перекупи навіть самі не підозрюють, що такими фразами видають себе. Малоймовірно, що звичайний автовласник захоче ось так одразу мінятися машинами з першим зустрічним. Для перекупа ж питання вибору моделі та марки часто не принципове, оскільки сам він їздитиме на цій машині недовго.

6. «Замінив масло і свічки»
Цією фразою ділок намагається ввести вас в оману, переконавши, що техобслуговування проводили за регламентом, але насправді заміна оливи та свічок є стандартною процедурою перед продажем.

Крім того, під час пошуку вживаного авто в інтернеті важливо звертати увагу на такі дрібниці, як дата розміщення оголошення і дата останньої перереєстрації. Якщо машину довго не можуть продати, значить з нею щось не так. За наявності недавньої реєстрації можна зробити висновок, що авто вже купували для подальшого перепродажу.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти