Як самостійно зробити шумоізоляцію автомобіля: назвали важливі поради

Високий рівень шуму в автомобілі дратує багатьох водіїв та їхніх пасажирів, змушуючи замислитися над встановленням шумоізоляції. Є думка, що це дуже дорогий і складний процес, проте експерти видання «РБК-Україна» стверджують, що це не так. Вони наводять низку важливих рекомендацій, які дають змогу швидко і без зайвих проблем встановити шумоізоляцію своїми руками.

Читайте також:

Чхнув – отримай штраф 55 000 гривень: де хворим водіям не можна сідати за кермо

Що нізащо не можна міняти у своєму автомобілі: експерт дав відповідь

Які водії найчастіше потрапляють у ДТП і що на це впливає

Перш за все слід відповідально підійти до вибору шумоізоляційних матеріалів. Спершу йдеться про віброізоляцію на бітумній основі, а потім про безпосередньо шумоізоляцію у вигляді спіненого листового матеріалу. Від товщини останніх залежить ефективність системи.

Якщо для вас матеріали здадуться занадто дорогими, можна подумати про купівлю аналогів у менш відомих брендів, використання будівельних матеріалів або навіть туристичних карематів.

З інструментів вам знадобиться ніж і ролик для прикочування. Перед початком роботи поверхню потрібно ретельно знежирити спеціальними серветками або антисиліконом. Далі слід визначити проблемні зони. Найчастіше це зовнішні двері, перегородка моторного відсіку, колісні арки, підлога під задніми сидіннями. Достатньо перекрити хоча б 30-40% їхньої поверхні.

Експерти рекомендують враховувати, що навіть симетричні деталі іноді мають різне начиння, тому вирізати для них матеріали потрібно з урахуванням усіх індивідуальних особливостей. Не варто боятися перегинати і навіть складати клапті, а також розрізати їх на кілька частин. Це не сильно впливає на кінцевий результат.

Захисний папір з липкого боку матеріалу потрібно знімати безпосередньо перед наклеюванням. Під час укладання клаптів притискати їх потрібно від центру в сторони, щоб не допускати утворення бульбашок повітря. Після цього також важливо в тому ж порядку прикатати листи роликом.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти