В Україні водіїв кидають за ґрати за непройдений техогляд: хто під загрозою

В Україні технічний огляд не є обов’язковим для звичайних легкових автомобілів, якщо вони не використовуються для перевезення вантажів і пасажирів на комерційній основі. Однак для тих, кому цю процедуру слід пройти, діють серйозні обмеження в разі невиконання вимог закону. Аж до позбавлення прав або навіть адміністративного арешту.

Юристи «Дорожнього адвоката» посилаються на конкретний приклад, коли поліція зупинила водія і виявила у нього відсутність документів про проходження обов’язкового техогляду. На перший раз чоловік отримав штраф 340 гривень і не надав цьому належного значення, продовживши їздити без необхідних документів. Однак уже вдруге на нього чекало суворіше покарання.

При повторному порушенні ч.4 ст.121 КУпАП дозволяє карати водія штрафом від 850 до 1 700 гривень, а також позбавленням прав на строк від трьох до шести місяців. Як альтернатива передбачено адміністративний арешт на строк від п’яти до десяти діб. Водій попросив суд не позбавляти його прав як основного засобу заробітку, у зв’язку з чим було вирішено відправити автомобіліста за ґрати.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти