Чим небезпечні матерчаті килимки в автомобілі: попрощайтеся з днищем

Матерчаті килимки для автомобіля вкрай популярні серед українських автомобілістів, оскільки створюють затишок і роблять процес поїздки комфортнішим. Однак при цьому вони потребують ретельного догляду і, як виявилося, несуть приховані загрози для транспортного засобу.

Насамперед не рекомендується використовувати матерчаті килимки взимку або восени. У цей період на вулиці підвищена вологість, що неодмінно позначиться і на умовах у салоні авто. До того ж водій і пасажири регулярно несуть у машину сніг, бруд і залишки дощу. Все це вбирають у себе тканинні килимки, які не встигають висохнути. У результаті підлога в автомобілі постійно перебуває під впливом вологи і сильніше схильна до корозії. Іржа розвивається непомітно і поступово переходить на днище авто. Крім того, в такому середовищі активно розвивається цвіль і бактерії, які можуть викликати захворювання дихальних шляхів.

Також експерти звертають увагу на розміщення проводки під килимками багатьох автомобілів. Якщо там буде накопичуватися волога, в якийсь момент це може призвести до короткого замикання.

Джерело Hyser
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти