Індикатор EPC в автомобілі: що він означає і чи можна з ним їздити

Деякі автомобілісти іноді помічають на приладовій панелі автомобіля активацію дивного індикатора «EPC». При цьому багато водіїв, не знаючи його справжнє значення, іноді впадають у паніку і поспішають на СТО, щоб там полагодили це «щось». Що ж насправді означає цей тривожний сигнал і чи можна взагалі їздити на машині, в якій він загорівся?

Насамперед варто зазначити, що індикатор EPC зустрічається не в кожному автомобілі. Як правило, його можна знайти в автомобілях, вироблених концерном Volkswagen AG. Означає цей сигнал виявлення проблем в електронній системі автомобіля.

Зазвичай лампочка EPC завжди загоряється на мить за відсутності несправностей під час запуску двигуна. Після цього вона гасне і не дає про себе знати до наступного запуску. Якщо ж індикатор продовжує горіти, значить в електронній системі є якісь неполадки. Найчастіше йдеться про вихід з ладу одного з датчиків. EPC також може вказувати на проблеми з паливною системою. Це може бути відмова паливного насоса, витік палива або забруднення паливного фільтра.

Крім того індикатор попереджає водія про відмову контролера двигуна, проблеми з дросельною заслінкою, іммобілайзером, системою запалювання, вихлопною системою або збій освітлення. Їздити на такому автомобілі можна, але ігнорувати індикатор категорично не рекомендується. Найкраще провести професійну діагностику в автосервісі. І хоча панікувати в такій ситуації точно не варто, відкладати візит на СТО теж не варто.

Джерело INteria Motortyzacja
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти