Патрульний нагадав водіям про життєво важливу кнопку в автомобілі

У сучасних автомобілях сьогодні так багато технологій, що водії іноді просто не встигають з ними знайомитися. Про одну таку важливу функцію нещодавно розповів досвідчений патрульний поліцейський, який поскаржився на те, що автомобілісти часто про неї забувають у критичній ситуації.

Інспектор зазначив, що під час ДТП або екстреного гальмування в машині може спрацювати інерційний датчик, який відключає бензонасос. Його може активувати навіть наїзд на невелику яму на дорозі. Проблема в тому, що після цього водій не може завести автомобіль. Особливо небезпечно це, коли машина застрягла на проїжджій частині, а також якщо автомобіліст або його пасажири зазнали травм і мусять покинути місце події, щоб не наражати себе на небезпеку.

Патрульний попередив, що в такій ситуації важливо тримати себе в руках і не піддаватися паніці. У кожному авто є відповідна кнопка, яка розблокує подачу пального. Вона зазвичай розташована поруч із ногами переднього пасажира або під бардачком. Іноді виробники розміщують її під капотом.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти