Скільки можна проїхати на автомобілі зі спущеним колесом: експерт дав відповідь

Ніхто з автомобілістів не застрахований від ситуації, коли колесо їхнього транспортного засобу раптово спустило. Це може бути як витік повітря через пошкодження золотника, так і банальний прокол. Зазвичай у такому разі рекомендується підкачати колесо і вирушити в найближчий шиномонтаж, але може статися так, що насоса, як і запасного колеса, в багажнику не виявиться. Чи можна їхати на спущеному колесі і як далеко? Експерт порталу ampercar.com дав відповідь.

Читайте також:

Три фатальні помилки, які водії часто роблять після ДТП

Дві «секретні» функції автомобілі, про які багато водіїв не здогадуються

Не заводиться автомобіль: як таблетка аспірину допоможе в такій ситуації

Насамперед він закликав не їздити на спущеному колесі без гострої на те необхідності. Так, це допускається, якщо колесо не спустило занадто сильно і диск не торкається внутрішньої поверхні покришки, але краще подібного уникати. Їзда з низьким рівнем тиску в шинах небезпечна через втрату контролю на високій швидкості, не кажучи вже про високу витрату палива.

Рухатися на спущеному колесі потрібно повільно і акуратно, без різких прискорень, маневрів і гальмувань. Таким чином краще проїжджати не більше 5-7 км. При цьому періодично краще зупинятися і контролювати стан шини.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти