Якої небезпечної помилки українські водії часто припускаються восени

З приходом осені та дощової погоди українські автомобілісти схильні робити одну й ту саму помилку, яка може призвести до небезпечних наслідків – проїзд калюжі на високій швидкості. Автоексперти звернули на неї увагу і пояснили, чим вона загрожує вашій машині.

Читайте також:

Три фатальні помилки під час прогрівання автомобіля, які «вбивають» двигун

Щоб не втратити права та автомобіль: за чим водіям постійно потрібно стежити

Важливі зміни для водіїв з 1 листопада: що потрібно знати, щоб не отримати штраф

Важливо розуміти, що вода робить з будь-якої ями приховану загрозу. Водій не знає, яка глибина вибоїни і допускає, що це може бути пара сантиметрів. Насправді мова може йти про набагато серйознішу перешкоду, неакуратний проїзд якої може залишити вас без шини або навіть колеса.

Найгірше, що може трапитися – потрапляння води в повітрозабірник і гідроудар двигуна. У такому разі доведеться зіткнутися з капітальним ремонтом силової установки, який обійдеться в десятки або навіть сотні тисяч гривень.

Якщо йдеться напевно про дрібні калюжі, радіти також не варто, адже проїзд ними на швидкості може призвести до аквапланування – втрати зчеплення коліс із проїжджою частиною і неконтрольованого ковзання поверхнею води. У такій ситуації ризик аварії багаторазово зростає.

Експерти рекомендують під час їзди калюжами в міських умовах звертати увагу на поведінку авто, що їдуть попереду. Якщо вони проїжджають по калюжі без зайвих проблем, то турбуватися нема про що. Якщо ж це відбувається насилу, а їхні колеса глибоко занурюються в калюжу під час проїзду, значить варто бути максимально акуратним.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти