Інакше отримаєте штраф: вісім речей, які категорично не можна робити за кермом

Водіння автомобіля вимагає від керманича максимальної концентрації та відповідальності. Багато автомобілістів, особливо зі стажем, часто ігнорують базові правила, чим наражають на небезпеку себе та оточуючих. Експерти звертають увагу на вісім типових помилок автомобілістів, наслідками яких може бути штраф або навіть ДТП.

Читайте також:

В Україні скасовують автомобільні штрафи через одну формальність: що потрібно знати водіям

Українцям стало складніше отримати водійські права: які вимоги для кандидатів

Навіщо досвідчені водії додають соду в антифриз автомобіля

Так, водіям категорично заборонено розмовляти телефоном із застереженням, що це не має бути пов’язано з утриманням пристрою зв’язку в руці. Тобто спілкування по гучному зв’язку або за допомогою аудіогарнітури дозволено.

Також не можна курити, їсти і пити за кермом. Як і у випадку з телефоном, це передбачає, що одна з рук водія буде зайнята. Автомобіліст повинен утримувати рульове колесо обома руками і повністю контролювати процес керування транспортним засобом.
Неприпустимо порушувати швидкісний режим під час їзди на автомобілі. Причому, це стосується як перевищення швидкості, так і занадто повільної їзди. У певних випадках вона також може призвести до аварійної ситуації. Те саме стосується порушення дистанції.

Окремо звертається увага на правила перевезення тварин. Сьогодні багато водіїв мають власних улюбленців, яких возять із собою всюди, але забувають зафіксувати або закрити в переносці. У підсумку вони наражають на небезпеку тварину, себе і пасажирів, оскільки незафіксована істота може перетворитися на снаряд і травмувати когось під час екстреного гальмування або зіткнення з перешкодою.

Крім того, водіям заборонено відволікатися від керування автомобілем і їздити за кермом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння, а також під впливом медичних препаратів, що знижують концентрацію або уповільнюють реакцію.

Джерело UA Motors
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти