Небезпечна помилка водіїв: чого не можна робити під час їзди на механіці

Їзда на автомобілі з механічною трансмісією – процес досить складний. Деякі недосвідчені водії часто роблять при цьому грубі помилки, які позначаються на технічному стані КПП і двигуна. Зокрема це стосується непослідовного або несвоєчасного перемикання передач.

Ще в автошколі всіх, як правило, вчать, що розганяти автомобіль потрібно плавно, підвищуючи передачу поступово. Якщо зробити це занадто рано, то оберти можуть бути занадто низькими і двигун почне смикатися. Найкраще перемикати передачу на вищу тоді, коли обороти вже досить високі. Водночас іноді трапляються ситуації, коли потрібно повернутися назад до низьких обертів. Наприклад, коли ви досягли потрібної швидкості або завершили обгінний маневр. У такій ситуації можна легко «перескочити» через передачу без шкоди для двигуна.

Що ж стосується пониження передачі, то тут ситуація дещо складніша. Перемикатися одразу на дві знижені передачі вкрай небезпечно, оскільки оберти двигуна миттєво злетять до небес, що загрожує порушенням тяги ведучих коліс. Мотор піддається позамежним навантаженням, що негативно позначається на терміні його служби. У зв’язку з цим краще уникати подібних ситуацій і знижувати передачі завжди послідовно і поступово.

Джерело Interia Motoryzacja
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти