Як виявити скручений пробіг вживаного автомобіля перед покупкою

Не секрет, що більшість українських автомобілістів вважають за краще купувати машини на вторинному ринку. При цьому тут, як і раніше, процвітає шахрайство з пробігом транспортного засобу, коли продавці скручують показники одометра, намагаючись набити ціну за старий автомобіль. У зв’язку з цим вкрай важливо звертати увагу при купівлі авто з пробігом на деякі індикатори, які дозволяють виявити обман.

Читайте також:

В Україні скасовують автомобільні штрафи через одну формальність: що потрібно знати водіям

Українцям стало складніше отримати водійські права: які вимоги для кандидатів

Навіщо досвідчені водії додають соду в антифриз автомобіля

Електронна база даних
Сьогодні в мережі є низка платних і безкоштовних баз даних, де можна легко «пробити» той чи інший автомобіль. У таких реєстрах фіксується пробіг транспортного засобу на різних етапах його життя – реєстрації, перереєстрації, ввезенні з-за кордону.

Записи техогляду
Якщо машина раніше проходила технічний огляд, то мають бути і відповідні записи, зокрема ті, що стосуються реального пробігу транспортного засобу.

Стан кузова
Іноді розпізнати обман можна за станом кузова. Величезна кількість дрібних пошкоджень, сколів і потертостей вказує на тривалу експлуатацію автомобіля.

Салон
Стан інтер’єру також є важливим індикатором, за яким можна визначити реальний пробіг автомобіля. Оздоблення з екошкіри сильно затирається ще до 100 000 кілометрів, килимки починають сильно псуватися після 120 000 кілометрів. Слід звернути увагу на стан рульового колеса і важеля КПП. Якщо вони мають множинні потертості і подряпини, значить машина експлуатувалася вже тривалий час.

Джерело UA Motors
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти