Механік пояснив, скільки часу двигун автомобіля може працювати на холостому ходу

У великих містах автомобілі частіше звичайного працюють на холостому ходу через високу завантаженість автодоріг і затори. У таких умовах зростає ризик швидкого зносу силової установки. Автомеханік розповів, як впливає час роботи мотора на холостому ходу на двигун і як уникнути проблем.

Читайте також:

В Україні скасовують автомобільні штрафи через одну формальність: що потрібно знати водіям

Українцям стало складніше отримати водійські права: які вимоги для кандидатів

Навіщо досвідчені водії додають соду в антифриз автомобіля

За словами експерта, сьогодні виробники враховують той фактор, що багато їхніх машин змушені працювати в таких складних умовах. У зв’язку з цим двигуни проектуються таким чином, щоб працювати на холостих довго без будь-яких наслідків. Масляний насос навіть на холостому ходу виконує свою функцію, а синтетичне мастило забезпечує достатній захист від тертя навіть за мінімальної наявності.

В умовах, коли машина часто їздить на короткі дистанції за низької швидкості важливо, за словами механіка, враховувати не пробіг, а мотогодини. Якщо машина щодня простоює годинами в заторах, то, щоб уникнути проблем із двигуном, оливу потрібно міняти набагато частіше, ніж рекомендує виробник. Найкраще це робити кожні 200 мотогодин або 7 000 кілометрів пробігу. У таких умовах постійна робота на холостих обертах буде не страшна автомобілю.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти