Позбавлення прав за неправильний проїзд залізничного переїзду: кому з водіїв воно загрожує

Позбавлення водійських прав є одним із найсуворіших покарань за порушення ПДР для українських автомобілістів. Причому, іноді стати вимушеним пішоходом автомобілісти можуть через одну, здавалося б, незначну помилку. Наприклад, при неправильному проїзді залізничного переїзду.

Читайте також:

Кого з водіїв поліції заборонено штрафувати за їзду без страхового поліса

Який пробіг вважається оптимальним під час купівлі вживаного автомобіля

Кодекс України про адміністративні правопорушення свідчить, що водія можуть оштрафувати на 340-850 гривень або позбавити прав до року і навіть вилучити автомобіль, якщо він спробує проїхати переїзд у разі, коли робити це заборонено. Це стосується ситуацій, коли черговий по переїзду подає заборонний сигнал, увімкнено відповідний сигнал світлофора, а також опущено шлагбаум. Крім того, не можна виїжджати на переїзд, якщо прямо за ним утворився затор, що змушує вас зупинитися на залізничному полотні або поруч із ним, а також якщо до переїзду наближається поїзд.

У таких випадках водій зобов’язаний зупинити транспортний засіб перед стоп-лінією, знаком «Проїзд без зупинки заборонено», шлагбаумом, світлофором або не ближче 10 метрів від переїзду.

Джерело Авто24
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти