В Україні обвалилися продажі дизельних автомобілів: які моделі все ще популярні

У вересні в Україні стався різкий обвал продажів дизельних автомобілів. Як пише асоціація «Укравтопром», минулого місяця було зареєстровано 5,7 тисячі угод за участю подібних машин, що на 26% менше, ніж роком раніше.

Читайте також:

В Україні з’явиться новий «зимовий» автомобільний штраф: кому він загрожує

Порушує кожен другий: який популярний штраф загрожує українським автомобілістам

Що перед настанням зими українським водіям потрібно покласти у багажник автомобіля

Експерти пояснюють таку тенденцію скороченням попиту на тлі величезного ажіотажу наприкінці літа, коли українців «залякували» новими військовими зборами на купівлю авто. Побічно це підтверджує той факт, що продажі старих авто скоротилися у вересні відразу на 34%, тоді як нових дизельних машин купили навіть на 16% більше, ніж рік тому. Дизельні авто з пробігом зазвичай купують приватні особи, тоді як нові беруть організації.

Лідером у цьому відношенні є Renault Duster, нових дизельних версій якого у вересні продали 406 штук. До п’ятірки лідерів також увійшли Toyota Hilux (148), Volkswagen Touareg (100), Skoda Kodiaq (81) і Mitsubishi L200 (69).

Серед старих авто перше місце посів Renault Megane – 413 проданих авто. У ТОП-5 також опинилися Skoda Octavia (324), Volkswagen Passat (279), Nissan Qashqai (226) і Volkswagen Golf (169).

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти