Зимові або всесезонні шини: у чому їхні відмінності та що обрати для автомобіля

Наближається зимовий сезон, коли для автомобіля потрібно підбирати відповідні шини. Літню гуму використовувати за температури нижче +7 градусів Цельсія вже не просто не практично, а й небезпечно. Більшість водіїв на цей період «перебуваються» на зимові покришки, але як альтернативу виробники пропонують всесезонні шини. Видання SlashGear пояснило, чим вони відрізняються і яку гуму краще підбирати на майбутню зиму.

Читайте також:

В Україні з’явиться новий «зимовий» автомобільний штраф: кому він загрожує

Порушує кожен другий: який популярний штраф загрожує українським автомобілістам

Що перед настанням зими українським водіям потрібно покласти у багажник автомобіля

Зимові шини спеціально розроблені так, щоб водій автомобіля почувався максимально впевнено на засніженій дорозі. До їхнього складу входить спеціальна м’яка гума, яка забезпечує хороше зчеплення з дорожньою поверхнею за мінусових температур. Такі шини мають глибокий протектор для відведення води і снігу, а також нерідко укомплектовані металевими шипами для поліпшення їхньої ефективності на льоду.

Що стосується всесезонних шин, то вони пропонують більш універсальний варіант для водіїв і підходять для регіонів з м’якшим кліматом. Якщо вам не загрожує сувора зима і ви не хочете морочити голову, перевзуваючись двічі на рік – всесезонні шини якраз те, що вам потрібно. Так, вони менш ефективні в суворих зимових умовах через менш глибокий протектор і більш жорстку гуму, але влітку вони також не доставляють незручностей автомобілістам, забезпечуючи кращу якість керування.

Правильний вибір шин залежить насамперед від клімату вашого регіону. Якщо ви живете в місцевості з м’якими зимами, як, наприклад, у південних регіонах України, всесезонні шини стануть хорошим вибором. Однак якщо ви проживаєте в північних або гірських районах, де зими суворі і сніг лежить місяцями, краще інвестувати в зимові шини.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти