Як довго можна зберігати бензин у каністрі: повинен знати кожен автомобіліст

Сьогодні українські автомобілісти часто намагаються запастися бензином наперед з огляду на постійне зростання цін на паливо. Але зберігати його в каністрі не можна вічно. Експерти нагадують про термін придатності найпопулярнішого автомобільного палива в Україні.

Згідно з ДСТУ, всі марки бензину повинні вироблятися так, щоб гарантовано зберігати свої властивості протягом одного року з дня виготовлення. Як правило, така довговічність забезпечується за рахунок додавання в паливо спеціальних присадок. Водночас граничний термін зберігання бензину залежить багато в чому від умов зберігання. Насамперед не варто допускати потрапляння в каністру вологи, у зв’язку з чим рекомендується щільно закривати тару.

Оптимальна температура для зберігання палива – від +15 до +20 градусів Цельсія. Каністри бажано мають бути металевими. Якщо і використовувати пластикову тару, то тільки таку, яка спеціально призначена для зберігання бензину. Якщо бензин уже залито в бензобак, то термін його зберігання там не повинен перевищувати півроку через розгерметизацію ємності, потрапляння в неї повітря і вологи.

Прострочений бензин легко відрізнити за коричневим відтінком. Він має нестабільну детонацію і категорично не рекомендований до використання.

Джерело Hyser
Не пропустіть