Не робіть так: у поліції попередили водіїв про небезпечні помилки під час нальоту дронів камікадзе

Ось уже понад два роки російська армія тероризує жителів українських сіл і міст іранськими дронами-камікадзе «Шахед». У Нацполіції звернули увагу, що багато українців не знають, як поводитися в такій ситуації, впадають у паніку і роблять небезпечні помилки, які можуть коштувати їм життя. У зв’язку з цим правоохоронці опублікували рекомендації, як діяти під час нальоту БПЛА.

Читайте також:

Шість американських автомобілів, які не рекомендують купувати самі американці

В Україні штрафують водіїв на 340 грн за одне дріб’язкове порушення: як уникнути проблем

Неякісний бензин: як водієві його розпізнати і не потрапити в халепу

Насамперед ірано-російський безпілотник-вбивця вирізняється гучним характерним звуком, схожим на їзду мопеда або роботу бензопили. Це дозволяє навіть цивільним людям розпізнати дрон ще на підльоті. Після того, як ви почули звук «Шахеда», що наближається, або сигнал повітряної тривоги, потрібно негайно пройти до найближчого укриття.

Багато водіїв вважають за краще перечікувати атаку дронів у транспорті – це груба помилка, підкреслюють у поліції. Машину потрібно негайно залишити в безпечному місці і бігти подалі від дороги. Не варто ховатися на АЗС, біля автомобільної техніки, у під’їздах, під арками на сходових майданчиках і підвалах панельних будинків.

Якщо ви побачили БПЛА, що впав або збитий, не розірвався, не підходьте і не контактуйте з ним, оскільки це може бути небезпечно для життя.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти