Запітнілі вікна автомобіля: простий трюк дасть змогу водієві забути про цю проблему

З приходом осені українські автомобілісти знову зіткнулися з дратівливою і небезпечною проблемою запотівання вікон автомобіля. Через перепади температур і високу вологість конденсат на склі погіршує огляд водієві, створюючи передумови для аварійної ситуації. На щастя, існують ефективні способи боротьби з цим явищем. Експерти видання Interia Motoryzacja розкрили простий трюк, який дозволяє забути про запітнілі вікна.

Читайте також:

Шість американських автомобілів, які не рекомендують купувати самі американці

В Україні штрафують водіїв на 340 грн за одне дріб’язкове порушення: як уникнути проблем

Неякісний бензин: як водієві його розпізнати і не потрапити в халепу

Водіям рекомендують увімкнути кондиціонер або пічку, потоки повітря слід налаштувати так, щоб обдувалося лобове скло. Також восени експерти радять міняти салонний фільтр, який за літо може забиватися пилом і сміттям, перешкоджаючи надходженню в салон свіжого повітря.

Також автомобілістам допомагає очищення лобового скла та обробка його спеціалізованими гідрофобними засобами, які продаються в автомобільних магазинах. Як альтернативу можна використовувати піну для гоління.

Водночас експерти закликають звернути увагу на джерело підвищеної вологості в автомобілі. Це можуть бути намоклі тканинні килимки в дощову погоду, сніг на взутті та одязі. Усунути надлишок вологи в салоні допомагають її поглиначі, такі як сіль, сода або котячий наповнювач.

Не пропустіть