Як кефір і квас можуть позбавити вас прав: продукти, які створюють «алкогольний» запах
Як відомо, керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння в Україні суворо заборонено законом. За перше порушення водієві загрожує штраф у розмірі 17 000 гривень і позбавлення прав на рік. Однак мало хто знає, що отримати аналогічне покарання можна навіть без вживання спиртного. Досвідчений лікар-дієтолог пояснив виданню «Твоя МАШИНА», які нешкідливі продукти харчування можуть спровокувати поліцію на перевірку на алкоголь.
Підступні продукти на вашому столі
Запах, схожий на перегар, можуть викликати такі напої, як квас і безалкогольне пиво. У них міститься невелика кількість етилового спирту. При великій кількості випитого напою, можливе короткочасне досягнення граничного значення в 0,2 проміле, достатнього для притягнення водія до відповідальності за «п’яну їзду». Також вживання безалкогольного пива призводить до появи характерного запаху з порожнини рота автомобіліста, що викликає підозри у поліції.
Крім того, небезпеку становлять інші продукти, що викликають бродіння в організмі, включаючи кефір і йогурт, а також інші кисломолочні продукти. Ще подібний ефект мають різноманітні соління, маринади і виноград. Вживання часнику і цибулі перед посадкою за кермо створює їдкий запах, яким нетверезі водії часто намагаються замаскувати перегар. Поліцейські це добре знають, тому перевіряють таких автомобілістів особливо ретельно.

Пастка для чесних водіїв
Небезпека перевірки на алкоголь також полягає в тому, що поліції іноді зовсім не обов’язково, щоб алкотест показав у водія перевищення 0,2 проміле. Недобросовісні патрульні час від часу вдаються до різного роду хитрощів і тиску, щоб змусити автомобіліста відмовитися від тестування. Це автоматично дає їм підставу для складання протоколу за ст.130 КУпАП. Тому юристи категорично не рекомендують керманичам відмовлятися від перевірки.
Обговорити цю тему в Facebook