Які вживані авто вигідно привозити з-за кордону

Привезти в Україну вживаний автомобіль з-за кордону — начебто краща ідея, ніж придбати його в нашій країні

Адже в розвинених країнах умови експлуатації зазвичай кращі — тому завдяки хорошим дорогам, якісному пальному та сервісу вживані авто там у кращому стані, ніж зі значним пробігом в Україні.

Дешеві європейські авто за $1-4 тис.

Легковий хетчбек або універсал із солідним пробігом у 200-500 тис. км і таким же солідним віком може коштувати навіть в Україні одну-дві тисячі доларів. Трохи «живіші» та новіші (але все одно старші за десять-п’ятнадцять років) коштують уже 3-4 тисячі. Певна річ, всі вони на іноземних номерах і з незрозумілими документами та ще туманнішим майбутнім. Привозять із Литви, Польщі й інших східноєвропейських країн.

Свіжі легкові авто за $6-15 тис.

За такі гроші, навіть враховуючи послуги посередників, сьогодні реально привезти автомобіль зі Західної Європи та розмитнити його за усіма правилами згідно з пільговий тарифом сплати акцизу.

Седани та кросовери за $10-25 тис.

Маючи на руках такі кошти, можна розраховувати на свіже (дво-п’ятирічне) авто з Америки. Придбати його «там» можна за 4-7 тисяч на страховому автоаукціоні, а от привезти, розмитнити та відремонтувати — ще 8-10 тисяч.

Електромобілі за $10-15 тис.

Найбільше електромобілів в Україну везуть зі США, причому з тих-таки страхових аукціонів (биті) або з дилерських аукціонів (цілі). Найпопулярніша модель — Nissan Leaf, трапляються також Tesla, VW Golf, Ford Focus, Fiat 500.

Розмитнення електромобілів — безкоштовне, тож доведеться платити лише за транспортування (800-1500 доларів), послуги брокерів та сертифікацію (300-500 доларів), а також ремонт (якщо він потрібен).

Джерело: Politeka

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти