Негода в Україні: що робити водіям, які потрапили у снігову пастку

В Україні через сніжний колапс заблоковані траси низки областей.

Водіям варто утриматися від міжміських поїздок, щоб не загрузнути у заметах. Тим же, хто застряг на засніженому шосе, варто дотримуватися деяких правил, передає ТСН.

Насамперед водієві варто спробувати самостійно розкопати автомобіль із замету. Після того, як сніг прибраний від коліс і з під машини, варто спробувати їхати. Під колеса можна підкласти килимки або інші предмети для кращого зчеплення.

Якщо авто буксує можна використовувати одну з двох стратегій. Перша: чергувати плавні пробуксовки “газ-пауза-газ”. Друга: водієві варто спробувати “розгойдати” автомобіль взад-вперед. Під час спроб виїхати зі снігової пастки варто періодично змінювати напрямок коліс.

Якщо виїхати самостійно все-таки не вдається або катастрофічно мало палива, то варто телефонувати рятувальникам. Для цього, необхідно визначити своє місцезнаходження і наближеність до населених пунктів.

Не варто також відходити від автомобіля. Можна втратити його з поля зору. Припаркувати автомобіль потрібно на пагорбі або у місці, де його мінімально занесе снігом і буде видно

При цьому, якщо машину замело, то варто з обережністю включати двигун, бо в салоні можуть накопичиться вихлопні гази, а кількість бензину у баку вичерпається. Мотор варто лише ненадовго запускати, щоб обігріти салон.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти