Який автомобіль економічніше в умовах України – електрокар чи гібрид

Електрокари вигідніше, гібриди - помітно практичніше.

Загальна кількість електрокарів і гібридів на території України залишається досить незначною, але впевнено продовжує зростати. Який з автомобілів вигідніше – гібрид, або повністю електричний автомобіль – з’ясувало видання Сегодня, пише ТМ.

Електрокари безумовно дешевше в експлуатації – ТО потрібно проводити набагато рідше, та й сама процедура зводиться до заміни масла редуктора і фільтра салону, завдяки простоті конструкції. Зарядка електрокара теж дешевше, ніж гібрида.

З іншого боку, в Україні нерозвинена інфраструктура, тому користування повністю електричним автомобілем зручним не назвеш – процедура зарядки авто може створити багато клопоту. До того ж, є ризик застрягти десь далеко від цивілізації, з повністю розрядженим електрокаром. З цього боку гібриди зручніше.

У плані покупки, гібриди теж поступаються електрокарам за ціною. Справа в пільгах на електрокари, які роблять їх розмитнення безкоштовним, що істотно знижує їх вартість. На гібриди пільги не поширюються, тому, наприклад, за новий Toyota Prius Prime 2018 доведеться заплатити на 32,55% вартості більше.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти