Німецькі аналітики з’ясували, що найбільше дратує водіїв

Дорога – дивовижне місце, яка з одного боку може таїти в собі безліч сюрпризів і небезпек, а з іншого – бути прекрасним співрозмовником і психологом, залишає людину наодинці з собою і своїми думками. Великий німецький інтернет-магазин шин провів спеціальне дослідження і з’ясував, що або хто найбільше дратує місцевих водіїв, і як вони оцінюють поточну обстановку на дорогах в цілому.

В онлайн-опитуваннях, які пройшли в період з 24 по 30 січня 2019 року, взяли участь 665 німецьких автолюбителів. І хоча їхні відповіді стосуються, перш за все, Німеччини, якісь загальнолюдські тенденції тут теж проглядаються, пише ТМ.

Так, 71% німецьких автомобілістів дратують водії, які майже впритул під’їжджають позаду і блимають дальнім світлом, вимагаючи, тим самим, залишити смугу і дати їм дорогу. Водії-тихоходи, що уповільнюють рух потоку, приводять до сказу 60% опитаних. Велосипедистів, що порушують ПДР, згадали 55% водіїв, а тих, хто різко дає «по газам» ще при червоному сигналі світлофора – 52%.

Судячи з наступного блоку питань, Німеччину можна вважати ще однією типовою країною, де головний винуватець всіх бід і негараздів – чинна влада. Результати, проте, вас шокують: 68% респондентів поскаржилися на поганий стан доріг; 64% незадоволені зацікавленістю політиків в потребах автомобілістів; 48% поскаржилися на високі податки і штрафи; 47% німців не подобаються нинішні дорожні знаки та розмітка, а від «недружнього ставлення» влади до водіїв страждають 36% опитаних.

Останній, третій блок дослідження торкнувся загальної обстановки на дорогах. Так, 45% німецьких водіїв (зрозуміло, тих, хто взяв участь в опитуванні) вважають, що за останні 10 років дорожній трафік став помітно агресивніше, «скоріше так» відповіли 33%, «скоріше ні» – 12% а «більш комфортним» нинішній рух визнали лише 5% опитаних.

Таким чином, 78% німецьких автомобілістів зійшлися на думці, що сьогоднішній трафік – набагато грубіше і агресивніше, ніж 10 років тому.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти