Коли переводять годинники на зимовий час і як це впливає на водіїв

Перехід на зимовий час 2017 відбудеться 29 жовтня. Особливо уважним до переведення годинників потрібно бути готовим автолюбителям, передає Твоя МАШИНА з посиланням на Автоцентр.

Перехід на зимовий час 2017 відбудеться цієї неділі, 29 жовтня – о 4 годині ранку стрілки годинника необхідно перевести на 1 годину назад.

Дата, коли переводять годинники на зимовий час, встановлена ​​постановою Кабінету Міністрів ще в 1996 році. З того часу традиційно перехід на зимовий час здійснюється в останню неділю жовтня. Тоді ж встановлено перехід на літній час – в останню неділю березня.

За словами експертів, переведення годинників на зимовий час переноситься легше, ніж на літній, тому що в цьому випадку доводиться “більше” спати. Проте, організму людини необхідний час на адаптацію – близько двох тижнів.

Переведення годинника негативно впливає на людей. Може погіршитися сон, з’явитися недостатня концентрація уваги, неуважність, зниження працездатності тощо. Тому необхідно мінімізувати наслідки переходу на новий час – особливо це актуально для автомобілістів. Адже, згідно зі статистикою, коли переводять годинники на зимовий час (так само як і на літній), збільшується кількість ДТП.

Щоб легше перенести переведення годинників на зимовий час, рекомендується лягати спати раніше на 15 хв (причому не пізніше 22-ї години). Також не варто переїдати – так сон буде більш глибоким, а підйом легшим. А ось теплу ванну, яка допоможе розслабитися, перед нічним відпочинком варто прийняти.

Крім цього, в цей період експерти радять утриматися від зловживання алкоголем та напоями, що містять кофеїн.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти