Чому запотівають фари автомобіля і як це виправити

Кожен автомобіліст рано чи пізно стикається  із проблемою запотівання фар. Конденсат всередині фари псує зовнішній вигляд авто і може стати причиною перегорання ламп.

При цьому не слід поспішати міняти оптику.

Чому «пітніють» фари автомобіля? Причина появи надлишкової кількості вологи в фарі одна і відома давно – порушена герметичність між блоком фари і склом. Холодне повітря потрапляє всередину і «стикається» з теплом від відбивача. У підсумку всередині утворюється конденсат.

Навіть тривала робота не може змусити вологу випаруватися. Частина вологи так і залишається на внутрішній поверхні скла. Якщо герметичність порушена, то запотівання відбувається незалежно від температури повітря. Не варто переживати якщо фара пітніє після миття авто. Це природний процес. Тут конденсат зникне через 10-15 хвилин. Якщо конденсат у фарі постійний, то це привід занепокоїтися і почати діяти.

Усунути запотівання фар можна самостійно і досить швидко.

Боремося з конденсатом. Перше, що необхідно зробити, це зняти з автомобіля запітнілу фару, оскільки таким чином над нею буде легше проводити маніпуляції. На деяких машинах зняття фар є досить трудомістким процесом, а у інших авто цю процедуру можна зробити, не відкриваючи капот.

Зняту фару треба помити і уважно оглянути, напевно, вона стала потіти через пошкодження на корпусі, до якого в більшості випадків призводять перепади температури або використання неякісного пластика. Крім цього, в більшості випадків, причиною появи тріщин на фарах є незначні ДТП.

Як полагодити? У разі виявлення тріщини або відколу, їх треба усунути. Найкраще з цим впорається паяльник невеликої потужності. Використовувати клей не рекомендується, оскільки він, швидше за все, трісне від постійної вібрації.

Після виконаних дій, фару потрібно ретельно просушити від вологи, що знаходиться всередині, для повного позбавлення від залишків конденсату. З цією метою її можна покласти в тепле сухе місце, наприклад, є автовласники, які використовують кухонну духовку як сушильну камеру, встановлюючи температуру в межах 50-60 градусів. Потім фару можна встановити на місце і вирушати у дорогу.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти