Як довго працюють подушки безпеки в авто

Чимало автовласників навіть і не здогадуються, що у подушок безпеки може бути визначений термін придатності, після якого їх необхідно змінювати. Інакше немає жодної гарантії, що в потрібний момент вони таки спрацюють.

Переважна більшість виробників сучасних моделей дають на подушки безпеки довічну гарантію. А що стосується деяких машин «нульових» років випуску, майже всіх «дев’яностих» і старше, то інформація про термін придатності цієї опції, як правило, міститься в інструкції по експлуатації автомобіля. У моделях деяких марок, наприклад, таких, як Mercedes-Benz, це вказувалося ще й на наклейці в салоні.

Найчастіше цей термін обмежувався 10-15 роками і залежав від віку і марки машини. Тому при виборі варіантів на вторинному ринку необхідно про всяк випадок уточнювати інформацію про своєчасну заміну подушок безпеки. А ще краще при покупці за замовчуванням діагностувати у фахівців всі системи безпеки автомобіля і при необхідності міняти їх на нові.

Зазвичай рекомендації виробників зводяться до заміни піропатронів, які при спрацьовуванні наповнюють подушки повітрям. У деяких, зовсім старих автомобілів терміни придатності елементів системи подушок безпеки не вказані, і тоді про це можна дізнатися в мережі.

Особливо уважним треба бути власникам автомобілів 2002 – 2015 років випуску, де встановлені «аербеги» фірми Takata, які «прославилися» своєю екстремальною роботою.

А що стосується сучасних автомобілів, то довічна гарантія на подушки зовсім не означає, що вони будуть справно працювати до кінця терміну експлуатації авто. При кожному запуску двигуна електроніка запускає самотестування системи подушок безпеки, і при виявленні несправності обов’язково загориться відповідний індикатор на панелі приладів.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти