Експерт назвав головну небезпеку автомобілів-двійників

Ірина Валевська помітила у столиці повну копію свого автомобіля “Смарт”. Із такими ж документами, реєстраційними знаками.

Про це пише Gazeta.ua.

— Вирішила погуляти в центрі, припаркувалася біля парку Тараса Шевченка. Іду Хрещатиком, бачу: стоїть моя машина, — розповідає Ірина Валевська. — Була в шоці. Потім дивлюся в салон — не моя. Але номер, колір, модель, рік випуску і тонування вікон — один в один із моєю. Викликала поліцію. Дочекалися власника, він показав документи на авто. Техпаспорт і страховка — копії моїх.

Поліцейські виявили, що один зі “Смартів” — повноцінний двійник. Такі роблять, щоб не платити за розмитнення, податки, постановку на облік.

— Двійники поза законом, — говорить автоюрист Володимир Караваєв, 58 років. — Їх роблять на замовлення. Під зареєстровану законну машину приганяють таку ж копію із-за кордону. І оформлюють на неї такі ж документи: номери, свідоцтво, договір страхування. Власник оригінала про це і не знає.

За виготовлення дублікатів передбачена кримінальна відповідальність.

— Якщо побачили “копію” свого автомобіля — звертайтеся в поліцію, — каже Караваєв. — Власнику оригіналу покарання не загрожує. Однак можуть виникнути проблеми, якщо водій двійника скоїть аварію і втече. Відповідатиме власник оригіналу. Доки не доведе непричетність.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти